Trend: vedno manj xDSL

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Internet. V štirih letih je zelo padlo število tistih, ki do spleta dostopajo prek xDSL. 
 Ponudniki. Tržni delež je najbolj padel Telekomu, zrasel pa Telemachu in Amisu. 

Oglej si celoten članek

Prek xDSL-povezave še vedno do spleta dostopa več kot polovica uporabnikov, toda njihov delež je v štirih letih padel za kar 15 odstotnih točk, kažejo podatki agencije za pošto in elektronske komunikacije (Apek). Če se bo trend nadaljeval, bo tržni delež xDSL pod polovico padel še letos ali v začetku prihodnjega leta. Ob tem velja opozoriti, da namerava Telekom tam, kjer ima svoje optično omrežje, ukiniti bakreno omrežje.

Foto: Žurnal24grafika Delež dostopa

Na drugem mestu po tržnem deležu je kabelski modem, ki ga je uporabljalo skoraj 28 odstotkov uporabnikov, svoj delež pa je v zadnjih štirih letih povečal za 4,4 odstotne točke. Delež uporabnikov, ki imajo optiko do doma, se je v štirih letih povečal za 8,8 odstotne točke, vendar jih je še vedno sorazmerno malo, povprečno le vsak šesti uporabnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.