V trgovino s seznamom

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Premišljeno nakupovanje. Prihranek kljub vožnji od trgovine do trgovine. Številni po nakupih z letakom v roki.
Oglej si celoten članek

“Vedno si napišem listek izdelkov, ki jih moram kupiti, sicer me bogata ponudba v naših trgovinah preveč zavede. Sem pa nazadnje pregledala vse kataloge in akcije ter izrezala kupone,” pravi bralka Žurnala, ki priznava, da za takšno nakupovanje porabi nekoliko več časa in malo več bencina, a se izplača. “Ugotovila sem, da bom tako za svoj nakup hrane in izdelkov za gospodinjstvo privarčevala nekaj deset evrov. Trgovine pa so skoraj vedno zelo blizu druga druge,” dodaja.

Pozorni na akcije

Premišljeno nakupovanje kupcev opažajo tudi pri Mercatorju, in sicer so kupci zmanjšali količino nakupov in vrednost nakupne košarice, nato pa prilagodili tudi vsebino nakupov. “Kupci so torej premišljeni, kombinirajo izdelke različnih cenovnih in kakovostnih razredov, pozorno spremljajo akcije ugodnih nakupov v Mercatorju prek oznak na prodajnih policah in v naših letakih, bolj posegajo po izdelkih naše trgovske znamke, trgovine pa obiskujejo predvsem tiste dni, ko veljajo višji popusti, na primer torkovi ali četrtkovi, ali pa dvojne pike. Nemalo jih pride v trgovino z našimi letaki, kjer si označijo želene izdelke, pozorni so na oznake na policah, ki označujejo dobre cene,” pojasnjujejo v Mercatorju.

Poseganje po znamkah

Da kupci vedno več posegajo po izdelkih trgovskih znamk, opažajo tudi v podjetjih Spar in Hofer. “Poleg tega kupci vse bolj posegajo po izdelkih, ki so v promocijah,” pravijo v Sparu, kjer opažajo največji odziv pri akcijah s takojšnjim popustom. V podjetju Hofer se po njihovem mnenju kupci pri svojih odločitvah za nakup vedno bolj orientirajo v smeri visokokakovostnih izdelkov lastnih blagovnih znamk. “Opažamo tako povečanje števila kupcev kot obsega izdelkov povprečnega nakupa,” sporočajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.