Za nekatera podjetja nižji nepremičninski davek

Foto: OZS
Foto: OZS
Novi gospodarski minister Metod Dragonja bo vladi predlagal, naj zniža davčne stopnje nepremičninskega davka za mala in mikro podjetja ter samostojne podjetnike.
Oglej si celoten članek

Kakšne bodo posledice za te tri skupine, so danes Dragonji predstavili pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) – pravijo, da katastrofalne.

Branko Meh iz OZS je ponovil, da obrtniki in podjetniki ne nasprotujejo davku, želijo pa pravičnejše davčne stopnje. "Informativni izračuni naše zbornice kažejo, da bodo obrtniki in podjetniki plačali od tri- do 10-krat višji davek v primerjavi z nadomestilom za uporabo stavbnega zemljišča. Malo gospodarstvo se že zdaj težko spopada s krizo, nepremičninskega davka zato številni obrtniki in podjetniki preprosto ne bodo mogli plačati. Država bo tako dobila denar z nacionalizacijo teh nepremičnin in ne od davka samega," je pojasnil Meh.

Dragonja pa je po srečanju dejal, da je naloga gospodarskega ministrstva, da podpira gospodarstvo, zato bodo tako tudi delovali in predlagali spremembe.

Kot poroča časnik Finance, je Dragonja za mikro in mala podjetja ter s.p.-je predlagal enak davek kot za kmetijstvo, in sicer 0,4 odstotka. Predlog bo že jutri na vladni obravnavi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 22:40 4. Marec 2014.

    v dveh urah si registriras sp in lahk poberes vsa dela kar jih je se ostalo, ne vidim kje bi …

  • 22:39 4. Marec 2014.

    ti si ziher iz JS.

  • 22:39 4. Marec 2014.

    Hans Christian Andersen:-)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.