10. maja začetek sojenja

Foto: Žurnal24 Zaključna akcija maja lani. (Foto: Saša Despot)
Sojenje v zadevi Balkanski bojevnik se bo začelo 10. maja.
Oglej si celoten članek

Glavna obravnava v zadevi Balkanski bojevnik se bo začela 10. maja, odvetniki so že dobili vabila. Obtožba je postala pravnomočna 25. marca, po tem ko je zunajobravnavni senat ljubljanskega okrožnega sodišča zavrnil ugovore odvetnikov zoper obtožbo.

Sojenje leto po akciji
Tožilstvo 17 obtoženih bremeni neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, hudodelskega združevanja in nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem.

Pred slabim letom se je odvila kriminalistična akcija, v okviru katere so prijeli tudi domnevnega vodjo slovenskega dela narkokartela Dragana Tošića in 13 njegovih domnevnih sodelavcev.

Sojenje tudi v Srbiji
V zadevi Balkanski bojevnik že poteka sojenje v Srbiji. Od 20 obtoženih jih na zatožni klopi sedi le 11. Sedmim, med katerimi je tudi srbski narkokralj Darko Šarić, sodijo v odsotnosti, ker so na begu, dva pa sta se pokesala in sodelujeta kot priči.

Šarić je tako na begu že več kot leto dni, sprva naj bi pobegnil v Črno goro, od tam v Švico, nato pa v južno Ameriko. Iščejo ga zaradi tihotapljenja 2,1 tone kokaina.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.