10-mesečni otrok: trpel tudi za pljučnico

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nesrečni otrok iz Mirne Peči, ki je močno podhranjen avgusta umrl zaradi sepse, je imel tudi pljučnico, je pokazala obdukcija.
Oglej si celoten članek

"Otrok je umrl zaradi pljučnice, ki je pripeljala do sepse," nam je povedal predstojnik instituta za sodno medicino Jože Balažic.

Še vedno pa opravljajo laboratorijske raziskave, katerih cilj je ugotoviti, ali je na smrt otroka vplivala podhranjenost. Če sami ne bodo mogli priti do zaključkov, bodo vzorce poslali na analizo v Veliko Britanijo, nam je še povedal Balažic.

V prvi polovici avgusta je v ljubljanskem univerzitetnem kliničnem centru umrl 10-mesečni deček, ki je tehtal le 3,5 kilograma. Zaradi podhranjenosti obstaja sum, da so za njegovo smrt sokrivi njegovi starši.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.