1075 železničarjev ostaja doma

Foto: Žurnal24 (Foto: Anže Petkovšek)
Od prihodnjega tedna bo doma ostalo 1075 delavcev na Slovenskih železnicah.
Oglej si celoten članek

Zaposlenim, ki bodo dodatno vključeni v ukrep začasnega čakanja na delo v prvem letošnjem polletju, bodo Slovenske železnice obvestila izdale danes in v petek.

Število zaposlenih, ki bodo napoteni na čakanje na delo, je določeno glede na trenutni obseg dela ter ukrepe racionalizacije in optimizacije poslovanja. Nekateri bodo v ukrep vključeni vseh šest mesecev, nekateri manj, pojasnjujejo na železnicah in poudarjajo, da za tiste, ki bodo odšli na začasno čakanje, to ne pomeni predhodnega ukrepa ob morebitnem odpuščanju.

Glede na nadaljnji obseg dela ter ukrepe racionalizacije in optimizacije poslovanja na Slovenskih železnicah pričakujejo, da bo v ukrep začasnega čakanja na delo vključenih še nekaj zaposlenih, skupno do največ 2000.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.