11. julij – začetek poletnih nakupov

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Razprodaje. Trgovine že ponujajo popuste.
Oglej si celoten članek

Sezonsko. Enajstega julija se uradno začnejo sezonske poletne razprodaje tekstilnega blaga in obutve. Odstotek znižanja in trajanje razprodaje določijo trgovci, ki se lahko odločijo tudi, da sezonske razprodaje ne bodo imeli.

“Pomembno je, da trgovci pred uvedbo popusta ali razprodaje ne dvignejo cen izdelkov in jih nato znižajo z namenom višjega odstotka znižanja, ki privablja kupce, saj gre v tem primeru za navidezna znižanja oziroma navidezno razprodajo, ki je v skladu s prej navedeno zakonodajo prepovedana,” opozarjajo na Trgovinski zbornici Slovenije in dodajajo, da mora biti blago, ki je na razprodaji, označeno s ceno pred znižanjem in znižano ceno.

Na tržnem inšpektoratu potrošnike opozarjajo, da je treba pri pravicah potrošnika v zvezi z vračanjem ali zamenjavo izdelkov razlikovati med zahtevki zaradi napake na izdelku in željami potrošnika po zamenjavi izdelka. Če izdelek nima napake, ga prodajalec ni dolžan zamenjati ali vrniti plačane kupnine, razen če je to obljubljal.

Prehitite razprodaje

Precej trgovcev pa se je odločilo, da potrošnikom oblačila in obutev po znižani ceni in v akciji ponudijo že zdaj. Določene poslovalnice imajo akcije, pri katerih je ob nakupu treh kosov blaga najcenejši zastonj ali pa drugi kos kupite po polovični ceni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.