11 upokojencem skrajšal trpljenje

Foto: Žurnal24 Zaposleni v domu upokojencev v Španiji je priznal, da je umoril enajst varovance
Zaposleni v domu upokojencev v Španiji je priznal, da je umoril enajst varovancev doma, "da bi jim skrajšal trpljenje". Žrtve je zastrupil z belilom, prevelikim odmerkom inzulina oziroma mešanico zdravil.
Oglej si celoten članek

Prvega varovanca doma je 45-letni Joan Vila zastrupil avgusta leta 2009. Istega leta je umoril še enega, letos pa devet. Aretirali so ga že pred tremi meseci, ko je tudi priznal, da je zastrupil tri ljudi, da ne bi več trpeli. Zdaj je priznal umore še osmih ljudi.

Sodišče je pred kratkim v sklopu preiskave o nenavadnih smrtih v domu upokojencev ukazalo izkop osmih trupel, da bi ugotovili vzrok smrti.

Zdravniki so posumili, da je nekaj narobe, ko so ob smrti 85-letne ženske prejšnji mesec odkrili, da ima opekline v ustih in grlu. Odvetnik Vile je dejal, da je njegova stranka delala iz usmiljenja do hudo bolnih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.