13 za predsednika KPK

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Na ponovljen javni poziv za prijavo kandidatur za predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) se je prijavilo 13 kandidatov in kandidatk.
Oglej si celoten članek

Rok se je iztekel danes, poziv pa je moral predsednik države Borut Pahor ponoviti, ker med prvotno prijavljenimi izbirna komisija nobenega od kandidatov ni ocenila kot primernega za naslednjega predsednika KPK.

Predsednik Pahor upa, da mu komisija svoj izbor posredovala v času, da bo lahko hkrati imenoval vse tri nove člane KPK, tako predsednika kot dva namestnika.

Imena bodo znana po koncu

Na pozive, da bi morala biti imena vseh, ki so se prijavili, javno objavljena, so danes iz predsednikovega urada sporočili, da se je Pahor odločil, da bodo javnost po koncu postopkov seznanili z imeni vseh kandidatov, ki jih je obravnavala izbirna komisija. Meni namreč, da s tem ne krši zakona o varovanju osebnih podatkov, da upošteva mnenje informacijske pooblaščenke, hkrati pa bo to zagotovilo transparentnost postopka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:25 21. Februar 2014.

    ne, po mojem bo PS nastavu Predina, je odkrit in udaren :))

  • 12:56 21. Februar 2014.

    prihaja Janči in on bo ukinil KPK

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.