13 zapornikov umrlo v požaru

Najmanj 13 ljudi je umrlo v požaru, ki se je včeraj zgodil v zaporu v Hondurasu.
Oglej si celoten članek

Do požara naj bi prišlo na severu države med spopadom tolp v zaporu San Pedro Sula. Zaporniki naj bi ga po prvih ugotovitvah pogasili sami.To se je zgodilo le dva meseca po tem, ko je v požaru v zaporu Comayagua umrlo 360 ljudi.

Minister za varnost Pompeyo Bonilla je povedal, da je požar znova pokazal kritično situacijo v državnih zaporih. Zapori v Hondurasu imajo namreč približno 13 tisoč zapornikov, namenjen pa je za le osem tisoč zapornikov. Težave, s katerimi se sicer sooča tamkajšnji zaporniški sistem, so kronična prezasedenost, nasprotujoče si tolpe, ki bivajo skupaj, nebrzdana korupcija in rušljiva infrastruktura v zaporih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.