16-letni kolesar podlegel poškodbam

Foto: Žurnal24 (Foto: iStockphoto)
Izven naselja Spodnja Brežnica se je zgodila huda prometna nesreča, za posledicami katere je v mariborskem UKC umrl kolesar.
Oglej si celoten članek

S Policijske uprave Maribor so sporočili, da je okoli 19. ure 55-letni moški iz okolice Poljčan vozil kombinirani avtomobil iz Poljčan proti Slovenski Bistrici. Izven naselja Spodnja Brežnica, pred prehodom ceste čez železnico, naj bi zaradi neprimerne hitrosti zapeljal na bankino. V tistem trenutku sta iz nasprotne smeri prišla 16-letni kolesar in pešec. Voznik je s sprednjim desnim delom avtomobila trčil v kolesarja, ki ga je vrglo v potok, pešec pa je odskočil v potok. Voznik je vozilo ustavil po 200 metrih. Kolesar je kasneje zaradi poškodb umrl v UKC Maribor.

Alkotest je pokazal, da je imel voznik v organizmu prisotnost alkohola nad doovljeno mejo. Policisti so odredili strokovni pregled in voznika pridržali. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev prometne nesreče iz  malomarnosti bodo zoper voznika podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.