2. runda Valant: Lovše

Foto: Žurnal24 Valant (levo) je Lovšetu pokazal, kdo je glavni v Športni loteriji. Lovše je bes
Tomaž Lovše. Valant je smučarsko zvezo izsilil za 250 tisoč evrov. Valant: to je neumnost.
Oglej si celoten članek

Desetina Športne loterije, nekdanjega Podarim dobim, se po enem letu vrača k smučarski zvezi. Tako je odločila skupščina Športne loterije, ki je trajala več kot štiri ure. Prerekali so se o ceni.

“Smučarska zveza bo zaradi posla s Športno loterijo izgubila 250 tisoč evrov. Lahko si mislite, kako prav bi prišel ta denar smučariji,” pravi predsednik smučarske zveze Tomaž Lovše.

Voditi loterijo precej težje kot NLB

Razmerje. Športna loterije ima 28 zaposlenih in tri člane uprave. Predsednik uprave Janez Bukovnik je lani zaslužil več kot 250 tisoč evrov bruto, to je 21 tisoč evrov na mesec.

Za primerjavo: šef NLB Božo Jašovič, ki ima več kot osem tisoč zaposlenih v 17 državah, mesečno zasluži osem tisoč evrov manj.

“Ogorčen sem da je to zahteval Stane Valant, ki je tako za četrt milijona izsilil svojo bivšo organizacijo, ki jo je dolga leta vodil,” še dodaja Lovše.

Smučarji bodo morali namreč plačati desetino višjo ceno od tiste, po kateri je delnice lani prodal Valant, hkrati pa bodo prikrajšani tudi za dividende.

To je Valantova loterija
“To je Valantova loterija, ne pa Športna loterija. Ima kontrolo v nadzornem svetu, in utečen glasovalni stroj v skupščini. Zelo sem žalosten, da je usklajeno z Valantom glasoval tudi predstavnik Olimpijskega komiteja Slovenije, ki je v tem komiteju predstavnik smučarske zveze,˝ še dodaja Lovše.

“To je bil skupen predlog”
Stane Valant, ki ima kot šef NFD Holdinga uradno le petino loterije, poznavalci pa v njegov krog štejejo še petino v lastni Maksime Invest in Fidine, se čudi.

“To je bil skupen in usklajen predlog NFD holdinga in smučarske zveze, tudi gospod Lovše je glasoval zanj” je povedal Valant. Lovše pa: “To drži, vendar za to nisem imel izbire. Ali pristanem na ultimat Valanta ali pa delnic ne dobimo nazaj.”

Kupujejo celo ceneje!
“Mi smo delnice lani prodali po knjigovodski ceni, zdaj jih je smučarska zveza, zaradi razumevanja drugih delničarjev, kupila nazaj po ceni, ki je za sto evrov nižja od knjigovodske,” pravi Valant.

Naj opozorimo, da je cena v evrih kljub temu višja kot lani, saj se je povečala knjigovodska vrednost delnic. Valant dodaja še, da delnic ne bi nikoli prodali, če ne bi alpske discipline pridelale takega minusa, da so smučarski zvezi grozile težave z bankami.

Lovše gre v vojno
“Napovedali smo izpodbojane tožbe, zahtevamo tudi odstop predsednika nadzornega sveta Toneta Jagodica. Če odstopa ne bo, bomo zahtevali izredne revizije poslovanja,” pa na poveduje Lovše.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.