21-letni pedofil za devet let v zapor

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Sebastjan Vekuš iz Poljčan, ki je med letoma 2009 in 2011 spolno zlorabil devet otrok, bo moral devet let preživeti za zapahi, je odločilo mariborsko sodišče.
Oglej si celoten članek

Enaindvajsetletnik je zlorabljal otroke, mlajše od 15 let, med njimi pa so bili tudi otroci, ki so z njim v sorodu. Sodišče je moškemu, ki je večino kaznivih dejanj priznal in obžaloval, podaljšalo pripor in mu zaseglo pornografsko gradivo, posneto pri izvrševanju spolnih aktov, je poročala TV Slovenija.

Tožilstvo se z višino kazni ne strinja, zato je že napovedalo pritožbo. Enaindvajsetletnika so kriminalisti prijeli v začetku decembra lani, sama kazniva dejanja pa je izvrševal tako, da je preko različnih spletnih povezav navezal stik z otroki in jih prepričal, da so vklopili spletne kamere.

Prepričal jih je, da so se goli razkazovali in vse skupaj posnel. Nato pa jih je s posnetim materialom izsiljeval.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 00:35 8. December 2012.

    V naši zakonodaji bi za pedofile morali predvideti kastriranje na njegove stroške, ali kar rezanje luliča, pa naj lula kot …

  • 21:07 7. Junij 2012.

    21 letni, obsojeni pedofil gre v zapor. hmmm.. fajn mu bo, ja...

  • 20:27 7. Junij 2012.

    smešno nizka kazen

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.