25-letnik med letoma 2007 in 2009 kradel kot sraka

Foto: isotck
Foto: isotck
Ljubljanski policisti so v torek pridržali 25-letnika, osumljenega storitve dveh oboroženih ropov in več vlomov v poslovne prostore. Iskali so ga že dalj časa. Policisti še vedno zbirajo obvestila, saj sumijo, da je 25-letnik izvršil še več kaznivih dejanj velikih tatvin predvsem v letih 2008 in 2009.
Oglej si celoten članek

Petindvajsetletnik, brez znanega prebivališča v Sloveniji, je junija 2008 izvedel oborožen rop v enem izmed poslovnih prostorov na ulici Na jami v Ljubljani, kjer je ukradel okoli 200 evrov gotovine.

Sredi Ljubljane ukradli za 400 tisoč evrov predmetov

Poleg tega je bil 25-letnik tudi eden izmed petih storilcev oboroženega ropa januarja 2009 na Prešernovem trgu v Ljubljani, kjer so s sostorilci oropali poslovni prostor in iz njega odnesli različne ure, nakit, očala, mobilne telefone in denar v skupni vrednosti okoli 400 tisoč evrov. Ostali sostorilci so bili za navedeno kaznivo dejanje na sodišču že obsojeni.

Med preiskavo so policisti Policijske uprave Ljubljana ugotovili tudi, da je 25-letnik v najmanj šestih primerih od junija do septembra 2007 na območju Kranja in Medvod vlomil v različne poslovne objekte, od koder je odtujil večje število mobilnih telefonov, fotoaparatov, cigaret, hlač, objektivov in denarja. Lastnike je z vlomi skupno oškodoval za okoli 48 tisoč evrov.

Omenjeni ropar je decembra 2006 vlomil tudi v stanovanjsko hišo na Dobrovi in iz nje odnesel dva računalnika in dve denarnici. Lastnika je z dejanjem oškodoval za okoli 2700 evrov. Februarja leta 2004 je tudi poskušal vlomiti v osebni avtomobil v Tivoliju v Ljubljani.

Petindvajsetletnika so s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.