29 odstotkov za vlado

Foto: Žurnal24 (Foto: Saša Despot)
Pahorjevo vlado podpira le dobrih 29 odstotkov vprašanih, z njenim delom se ne strinja 62,7 odstotka, 8 odstotkov vprašanih pa je neopredeljenih.
Oglej si celoten članek

Tako kaže javnomnenjska raziskava, ki jo je za RTV Slovenija opravila Mediana. Izhajajoč iz raziskave domneva, da če bi bile danes volitve, bi dobrih 21 odstotkov ljudi glasovalo za SDS, za SD dobrih 16 odstotkov.

Kaj pa podpora županskim kandidatom? V Ljubljani 54-odstotna podpora Jankoviću, kljub temu verjetnost za drugi krog, je pokazala raziskava, ki jo je za Žurnal opravil Valicon. Podrobnosti v povezavi.

DeSUS na tretjem mestu bi prejel dobrih devet odstotkov, sledijo SNS s 5,6 odstotka, SLS in LDS. Pod štiriodstotnim pragom za vstop v parlament pa bi ostala Nova Slovenija in Zares. Kar dobra tretjina vprašanih je še vedno neopredeljenih. Med njimi jih skoraj 12 odstotkov ne ve, koga bi volili, slabih 13 odstotkov pa jih sploh ne bi odšlo na volišča.

Tudi raziskava novogoriške fakultete za uporabne študije kaže na najvišjo podporo SDS-ju. Podrobnosti v povezavi.

 

 

Anketirance so vprašali tudi, ali bi Slovenija morala umakniti svoje vojake iz Afganistana. Skoraj 78 odstotkov jih je odgovorilo pritrdilno, morebitnemu umiku pa nasprotuje 14 odstotkov.

Anketo je Mediana izvedla med 23. in 28. septembrom na vzorcu 400 anketirancev.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.