“30 stopinj Celzija še lep čas ne bo”

Foto: Bralec Borut
Foto: Bralec Borut
Slabše vreme še jutri, potem postopno lepše; za praznik prihodnji teden bo lepo, tudi huda poletna vročina se vsaj v dveh tednih še ne napoveduje.
Oglej si celoten članek

Današnje padavine bodo zvečer od severozahodna postopoma ponehale, ponoči se bo delno zjasnilo. Jutri bo sprva delno jasno, popoldne pa se bo spet postopoma pooblačilo in spet bomo deležni ploh in neviht. Najvišje dnevne temperature bodo do 24 stopinj Celzija.

V nedeljo in ponedeljek bo sončno z občasno povečano oblačnostjo, postopoma bo topleje. “V torek bomo imeli nekaj dežja, potem pa se kaže suho vreme do konca tedna. Kakšna ploha ni izključena, vendar kaže se dokaj stabilno vreme vse do konca tedna,” pravi Andrej Velkavrh z Arsa.

"25-dnevna napoved ni zanesljiva"

Ljudje pred dopusti pogosto na spletu poiščemo večdnevne vremenske napovedi, najdemo tudi takšne, ki vreme napovedujejo za dobre tri tedne naprej.

Na tej spletni povezavi tako preberemo, da bo v petek, 26. Junija nekaj neviht, temperature naj bi znašala 24 stopinj. 27 stopinj naj bi termometri dosegli komaj v soboto, 18. julija, 28 stopinj v ponedeljek, 27. julija, medtem ko 30 stopinj Celzija ta napoved ne predvideva vse do konca julija.

Poglejte s strokovnega stališča takšne napovedi ne pijejo vode. Napovedi za toliko časa naprej so povsem nezanesljive,” komentira Velkavrh. Dodaja sicer, da prognoze Arsa nakazujejo, da vsaj še dva tedna zelo verjetno ne bomo deležni 30 stopinj Celzija. “Vendar saj veste, kako vedno pravimo, napovedi za tako obdobje naprej so manj zanesljive.

Skratka, da bi si organizirali počitnice na podlagi teh dolgoročnih napovedi Velkavrh smeje povsem odsvetuje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:52 19. Junij 2015.

    "25-dnevna napoved ni zanesljiva"<br />Naši vremenarji komaj za en dan uganejo.<br />25-dnevna napoved bi bila za njih znanstvena fantastika.<br />Je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.