40 let od leta Apolla 8 v vesolje

Foto: Žurnal24 Uspešen polet Apolla 8 je ameriška pošta obeležila z znamko.
V teh dneh, med 21. in 27. decembrom, mineva 40 let od leta plovila Nase Apolla 8 v vesolje. Misija je bila velik uspeh in je zaznamovala začetek približevanja drugemu planetu.
Oglej si celoten članek

Posadka treh mož je odpotovala proti Luni. Do takrat so bili prav vsi poleti s posadkami omejeni na nizko orbito okoli Zemlje. Apollo 8 pa je Luno obkrožil desetkrat. Priskrbeli so znamenite fotografije belo-modre Zemlje z velike razdalje. Posadko so sestavljali Frank Borman, James Lovell in William Anders.

Tlakovanje poti Apollu 11
Uspeh misije je dal ZDA nov zagon v tekmi osvajanja vesolja s tedanjo Sovjetsko zvezo. Le slabega pol leta kasneje, poleti 1969, sta se namreč dva člana posadke Apolla 11 sprehodila po Luni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.