48 let živela z metkom v glavi

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
62-letna Kitajka je preživela, ker se je metek ščasoma obrnil, zlezel v nosno votlino in ni poškodoval možganov.
Oglej si celoten članek

62-letni Kitajki so z operativnim posegom odstranili metek, ki je bil v njeni glavi kar 48 let, poroča Daily Mail. Po desetih letih neprestanih glavobolov, zamašenega nosu in otečenih limfnih žlez so zdravniki ugotovili, da ima pacientka v glavi 2,5 centimetra dolg in pol centimetra širok metek. 

Po pisanju kitajskih medijev je žensko v glavo nekaj zadelo, ko je bila stara 14 let. Kaj se je zgodilo, kitajski mediji poročajo različno. Want China Times piše, da je bila takrat prepričana, da jo je v glavo zadel kamen, medtem ko Shanghaiist poroča, da je vedela, da jo je zadel metek, a ker ni imela težav, ni poiskala zdravniške pomoči.

Zdravniki so prepričani, da je preživela le zato, ker se je metek ščasoma obrnil in se zaril v nosno votlino. 

"Presrečna sem, da me metek ni ubil. Hvaležna sem za to, da sem preživela in si lahko ustvarila družino," je povedala 62-letnica. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • mia
    07:12 19. Marec 2014.

    še pri nas moraš biti zelo vztrajen, prepoznaven ali pa moraš poznati zdravnika, da te pošlje na nadaljne preiskave.

  • 22:03 18. Marec 2014.

    "metek"?

  • mph
    18:09 18. Marec 2014.

    Verjetno v vseh teh 10 letih ni prišla do enega banalnega RTG posnetka glave, kljub glavobolom.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.