5. oktobra policisti ne bodo kaznovali

Foto: Žurnal24 Zreli za metlo, ki bi pošteno pometla med njihovimi vrstami? (Foto: Saša Despot)
Sindikat policistov Slovenije poziva policiste, naj 5. oktobra izrekajo le opozorila in ne glob ter razmislijo o svojem položaju v luči zamrznitve plač.
Oglej si celoten članek

Policisti naj bi z izrekanjem opozoril namesto glob na miren način odgovorili na "ultimativni predlog vlade o zamrznitvi oziroma zmanjšanju plač v javnem sektorju", je predvideno dogajanje 5. oktobra opisal predsednik Sindikata policistov Slovenije Franci Frantar.

Kot pravi Frantar, se plače in položaj policistov že tako ali tako več let poslabšujejo in da bi predvidena zamrznitev plač le še pospešila ta proces.

5. oktober je tako namenjen predvsem temu, da policisti razmislijo, kaj bi jim prinesle predvidene spremembe.

Razburjenje v policijskih vrstah je povzročila napoved ministrstva za notranje zadeve, da bodo v okviru reorganizacije ministrstva z združevanjem podpornih služb na ministrstvu in na Generalni policijski upravi ukinjeni nekateri oddelki. Po navedbah ministrstva bi približno 60 zaposlenih prerazporedili ali jim poiskali delo drugje v državni upravi, v skrajni različici pa so možne tudi odpovedi pogodb o delu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.