56.760 kilogramov starega papirja za živali

Foto: DZZZ Kranj Zbiranje starega papirja za živali Foto: DZZZ Kranj Zbiranje starega papirja za živali Foto: DZZZ Kranj Zbiranje starega papirja za živali
Društvo za zaščito živali Kranj je v soboto pripravilo že tradicionalno sedmo akcijo zbiranja starega papirja za pomoč živalim.
Oglej si celoten članek

Članice in člani kranjskega društva za zaščito živali so presegli same sebe; podrli so aprilski rekord, in sicer skoraj za 20 ton. Tudi tokrat bodo celoten izkupiček namenili oskrbi brezdomnih in zapuščenih živali ter oskrbovančkov pod njihovim okriljem. Odziv ljudi je bil, pravijo kranjski zaščitniki živali, neverjeten; ne le, da so nosili star papir, prinašali so tudi hrano za živali, različno opremo, prišli po nasvet.

Društvo za zaščito živali Kranj je prostovoljno in neprofitno društvo; vsi člani so prostovoljci, ki svoje delo opravljajo v prostem času iz ljubezni do živali, zato celoten izkupiček vseh svojih akcij in prodanih izdelkov namenijo za oskrbo brezdomnih in zapuščenih živali.

V letošnjem letu so tako v nove domove v celoti veterinarsko urejene (čipirane, cepljene, sterilizirane oz. kastrirane, testirane na mačji aids in levkozo ter razglistane in razbolhane) pospremili kar 94 mačk in mačkov ter 5 psičk in psov, sterilizirali in kastrirali pa tudi že čez 60 prostoživečih mačk in mačkov.

Vse, ki jim ni vseeno, kako živijo živali okoli nas, obveščajo, da bodo aprila akcijo zagotovo spet ponovili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.