58-letnik streljal v bližini policista

Foto: Anže Petkovšek avtocestna policija
Foto: Anže Petkovšek avtocestna policija
Voznika so prijeli.
Oglej si celoten članek

V ponedeljek zvečer so policisti v okolici Novega mesta prijeli 58-letnika, ki je streljal v bližini policista – vodnika službenega psa, ki je izvajal naloge na tem območju.

Policist vodnik službenega psa je ob pol osmi uri zvečer obvestil operativno-komunikacijski center o strelih na relaciji Kuzarjev kal –
Brezje. Kmalu zatem je opazil sumljivo vozilo in voznika, ki pa modre luči in sirene ni upošteval.

Skupaj z novomeškimi policisti so vozilo ustavili v bližnjem naselju, voznika prijeli ter ga povabili na policijsko postajo. Opravili so ogled kraja in zavarovali sledove, ki so potrdili dogodek streljanja. O tem so obvestili dežurno preiskovalno sodnico in okrožnega državnega tožilca.

Preiskava primera se nadaljuje zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Ali je strelec vedel, da je bil v bližini policist, še ugotavljajo, so sporočili iz PU Novo mesto.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.