59 naselij v Sloveniji brez prebivalcev

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Po podatkih Statističnega urada RS je 1. januarja letos 2.058.821 prebivalcev Slovenije živelo v 5973 naseljih, brez prebivalcev pa je bilo 59 slovenskih naselij.
Oglej si celoten članek

 V 23 naseljih so lani živeli sami moški, v 12 naseljih pa same ženske. Število prebivalcev se je lani najbolj povečalo v Ljubljani, najbolj zmanjšalo pa v Hrastniku.

V Ljubljani se je lani število prebivalcev povečalo za več kot 2000, v naselju Hrastnik v občini Hrastnik pa se je število zmanjšalo za 178. Število prebivalcev se je lani zmanjšalo v 2520 naseljih, povečalo pa v 2629 naseljih po Sloveniji, kažejo podrobni končni podatki statističnega urada.

Največje med 23 naselji, kjer so lani živeli sami moški, je bilo naselje Gorenje Kališče v občini Velike Lašče, ki je imelo pet prebivalcev. Od 12 naselij, v katerih so lani živele same ženske, sta dve v občini Kostel: Srobotnik ob Kolpi in Stružnica.

Brez prebivalcev v 59 naselij

Štiri naselja, ki 1. januarja lani niso imela prebivalcev, so jih 1. januarja letos imela. Dve naselji sta v letu 2012 ostali brez prebivalcev. To sta Brežec pri Podgorju v občini Koper in Dolenji Potok v občini Kostel. Skupno pa je bilo 1. januarja letos brez prebivalcev 59 naselij.

Po številu prebivalcev je povprečno naselje v Sloveniji 1. januarja letos imelo 341 prebivalcev. Natančno toliko jih je imelo naselje Cerovec pod Bočem v občini Rogaška Slatina. Številčno manjših od povprečja je bilo 85 odstotkov naselij.

Povprečno najmanjša po številu prebivalcev so bila naselja v občini Kostel, ki so imela povprečno po 12 prebivalcev. Le dve naselji v občini Kostel sta imeli več kot 50 prebivalcev. V občini Ljubljana je imelo po manj kot 500 prebivalcev 32 naselij od skupno 38.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.