80 jih je dobilo odpoved

Foto: Slovenija, Ljubljana, 09.01.2012. Nova Ljubljanska banka d.d. - NLB. Foto: Uros
Foto: Slovenija, Ljubljana, 09.01.2012. Nova Ljubljanska banka d.d. - NLB. Foto: Uros
V sindikatu ob tem opozarjajo, da je banka samo v letošnjem letu na novo zaposlila sto ljudi na dobro plačanih delovnih mestih.
Oglej si celoten članek

Uprava Nove Ljubljanske banke (NLB) je 80 presežnim delavcevm danes vročila obvestila o nameravani odpovedi pogodb o zaposlitvi iz poslovnega razloga. 

Odpovedi zaposlenim bodo skladno z veljavno zakonodajo in kolektivnima pogodbama - ena se nanaša na NLB, druga pa na bančno dejavnost - vročili po preteku najmanj sedmih delovnih dni od prejema namere, so sporočili iz največje slovenske banke.

Kot so dodali, je vodstvo banke v postopke že pred začetkom reorganizacije vključilo tudi oba sindikata v banki in ju redno seznanjalo s potekom aktivnosti, povezanih z zmanjševanjem števila zaposlenih.

Sindikat protestira

A v sindikatu banke menijo drugače in vodstvo sprašujejo, zakaj sindikat ni bil obveščen, da bodo delavci danes prejeli namere o odpovedi. Dodajajo, da do sedaj tudi še niso prejeli nobene informacije glede programa presežnih delavcev, ki ga je uprava potrdila. Kot poudarja predsednik SNLB Miran Marentič, uprava tako zaposlenim kot javnosti ves čas ponavlja, da je potrebno zmanjšati število zaposlenih, pri čemer pozablja povedati, da je imela NLB samo v letu 2012 skupaj 20 različnih članov nadzornega sveta.

"Število zaposlenih v banki se tiho zmanjšuje precej hitreje kot drugje, kjer politika to glasno obljublja," poudarja in dodaja, da je banka ob tem samo v letošnjem letu do danes na novo zaposlila 100 oseb na dobro plačanih delovnih mestih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • mph
    23:10 23. Oktober 2013.

    Vsekakor se strinjam, vendar bi bilo za sunit v rit in na cesto tiste, ki so spravili to banko na …

  • 21:59 23. Oktober 2013.

    S predhodnim komentarjem se sam ne strinjam.<br />NLB je dejansko preglomazna banka z XY poslovalnicami... V DOBI INTERNETA in E-BANČNIŠTVA …

  • 20:31 23. Oktober 2013.

    Ta banka je identična preslikava današnjega stanja v Sloveniji. Zaradi požrešnosti vodilnih/uprave/direktorjev bo zopet nasrkal delavec.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.