900 postelj premalo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Le pet odstotkov študentov biva v študentskih domovih.
Oglej si celoten članek

V javnih študentskih domovih na Obali bi bilo treba zagotoviti nekaj manj kot 900 dodatnih ležišč. Na območju primorske univerze v tekočem študijskem letu v študentskih domovih biva manj kot pet odstotkov študentov, kar je približno 12 odstotkov manj od povprečja. Drugi študenti so nastanjeni v dijaških domovih, zasebnih študentskih domovih in pri zasebnikih s koncesijo; teh je okoli 20 odstotkov. Preostali, teh je kar 45 odstotkov, pa si morajo poiskati sobo na prostem trgu, kjer največkrat naletijo na slabe razmere in visoke najemnine.

V Študentski organizaciji Univerze na Primorskem upajo, da bosta težave rešila kampusa v Kopru in Izoli, čeprav se pri gradnji obeh zapleta že od leta 2006, ter da se bodo stvari le začele premikati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:40 4. December 2012.

    Laž, da je ni večje.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.