948 voznikov hitreje od 180 km/h

Foto: Žurnal24 Omejitev na avotcestah v Sloveniji je 130 km/h, na cestah, rezerviranih za motor
V prvi polovici leta so policisti ujeli kar 948 voznikov, ki so na avtocesti vozili s hitrostjo nad 180 km/h.
Oglej si celoten članek

Slovenska policija v evidenci prekrškov in kršitev na področju hitrosti ne vodi evidence o višini prekoračitve, znamki in tipu vozila. Kot nam je povedala predstavnica policije za odnose z javnostmi Vesna Drole, so ti podatki navedeni v vsakem posameznem obdolžilnem predlogu.

Policija ima v omenjeni evidenci podatek, kolikorat je bila prekoračena hitrost za več kot 50 km/h na avtocestah in cestah, rezerviranih za motorna vozila. Leta 2009 je bilo teh prekoračitev 1.065, v letošnjem prvem polletju pa 948. Med temi prekrškarji so tudi vozniki, ki so vozili s hitrostjo nad 200 km/h.

 Zakon določa, da se prekoračitev hitrosti za več kot 50 km/h na avtocestah in cestah, rezerviranih za motorna vozila, kaznuje z najmanj 300 evri, devetimi kazenskimi točkami in prepovedjo vožnje motornega vozila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.