Acta = Gestapo

Foto: Benjamin Kovač Protest proti Acta Foto: Benjamin Kovač Protest proti Acta Foto: Benjamin Kovač Protest proti Acta Foto: Benjamin Kovač Protest proti Acta Foto: Benjamin Kovač Protest proti Acta Foto: Benjamin Kovač Protest proti Acta Foto: Benjamin Kovač Protest proti Acta Foto: Benjamin Kovač Protest proti Acta Foto: Benjamin Kovač Protest proti Acta Foto: Benjamin Kovač Protest proti Acta Foto: Benjamin Kovač Protest proti Acta Foto: Benjamin Kovač Protest proti Acta Foto: Benjamin Kovač Protest proti Acta Foto: Benjamin Kovač Protest proti Acta Foto: Benjamin Kovač Protest proti Acta Foto: Benjamin Kovač Protest proti Acta Foto: Benjamin Kovač Protest proti Acta
Na Kongresnem trgu znova protest proti spornemu trgovinskemu sporazumu Acta.
Oglej si celoten članek

Zbralo se je okoli  200 protestnikov, današnjo napoved zamrznitve sporazuma pa so pozdravili kot "prvo zmago", napovedujejo pa nadaljevanje protestnih shodov na evropski in tudi globalni ravni.

Organizatorji so bili kritični tudi do današnje javne razprave o sporazumu za boj proti ponarejanju (Acta) v parlamentu, ki po njihovem mnenju ni bila javna, temveč je bila omejena le na politično elito in strokovno javnost.

Protestniki so sicer najbolj zaskrbljeni glede omejevanja svobode interneta in povečanega nadzora nad posameznikovo uporabo interneta, ki naj bi jo sporazum prinašal. Menijo, da je intelektualna lastnina zaščitena dovolj, glasbena in filmska industrija pa bi novo zakonodajo zgolj "izkoristila za nadaljnje bogatenje".

Vse več jih je za zamrznitev

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovan Žerjav je danes sicer napovedal, da bo vlada v čim krajšem možnem času zamrznila postopek ratifikacije sporazuma, v državnem zboru pa je o tem potekala tudi javna razprava.

Z omenjeno napovedjo se je Slovenija pridružila naraščajoči skupini tistih evropskih držav, ki so se odločile Acto zamrzniti, dokler se v EU ne oblikuje ustrezen konsenz.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.