Adijo, pogodbe z espeji

Foto: Benjamin Kovač
Foto: Benjamin Kovač
Podjemne pogodbe. Minister Gantar hoče imeti nadzor.
Oglej si celoten članek

Trditve, da je po zakonu za uravnoteženje javnih financ (ZUJF) potrebno soglasje za praktično vsako operacijo, ki ni v rednem programu zavoda in jo opravljajo zaposleni zdravstveni delavci prek podjemnih pogodb, ne držijo, je včeraj v sporočilu za medije javnost mirilo ministrstvo za zdravje (MZ).

Dodali so, da je ZUJF res omejil sklepanje pogodb, ni pa jih prepovedal. Še vedno jih je mogoče sklepati z zaposlenimi v javnih zavodih, ni pa jih več mogoče skleniti z espeji in podjetji.

Na MZ tudi menijo, da je nadzor nad podjemnimi pogodbami potreben, saj so se ti stroški lani v primerjavi z letom 2010 povišali za 14,53 odstotka, kar je 1.637.922 evrov. In to kljub dejstvu, da sta se v zadnjih treh letih zaposlila tudi 202 nova zdravnika.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.