Adria Airways od danes z novimi linijami, prihod Flydubai vprašanje časa

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24
Adria Airways je na novi letalski liniji med Ljubljano in Sofijo opravila otvoritveni let, na katerem sta bila tudi minister za infrastrukturo in predsednik republike. Poleg dodatnih sedmih novih linij Adrie Airways, pa si lahko že kmalu obetamo tudi morebiten prihod novega letalskega prevoznika.
Oglej si celoten članek

Adria Airways je danes prvič poletela v Sofijo, ki je ena od sedmih novih destinacij, kamor bo letalski prevoznik letel to poletje. V naslednjih dneh bodo odprli še povezave z Bukarešto in Ženevo, aprila pa s Hamburgom, Düsseldorfom, Dubrovnikom in Bračem.

Novi direktor Adrie Airways Holger Kowarsch, ki je februarja zamenjal Arna Schusterja, je ob tem izpostavil, da v prihodnjih letih načrtujejo še dodatno rast letalske družbe ter dodajanje letal in posledično zaposlovanje novih posadk. "Ne, letala niso vedno polna," je na novinarsko vprašanje, če so letala polno zasedena, v smehu odgovoril Kowarsch, a dodal, da so v tem trenutku zadovoljni s stanjem. Prikimal je tudi vprašanju o rezultatih poslovanja, a skopo odgovoril: "Da, zadovoljen sem, ni slabo."

O morebitnih novih destinacijah? "Trenutno imamo sedem novih destinacij, tako da moramo najprej poskrbeti za te, nato pa bomo začeli razmišljati o novih," je še pojasnil novi direktor Adrie Airways, ki opazuje tudi rast ostalih konkurenčnih letališč v regiji, na primer Trst in Zagreb, a je prepričan, da bodo skupaj z ljubljanskim letališčem našli rešitev.

"Vsaka nova linija za potnike kot Aerodrom pomeni dobrodošlico, povezljivost in prepletanje letov med seboj, kar pomeni večjo stabilnost tako za Aerodrom Ljubljana kot Slovenijo," je ob odprtju linije povedal Zmago Skobir, poslovodni direktor Aerodrom Ljubljana, in dodal, da je naloga Aerodrom Ljubljana, da sledi rasti Adrie Airways in številu potnikov. Za gradnjo novega terminala naj bi tako predvidoma že letos prejeli gradbeno dovoljenje, tako bi z gradnjo lahko začeli prihodnje leto in nov terminal dokončali že pred sezono 2020.

Novi prevozniki že v kratkem?

Skupaj z ministrstvom za infrastrukturo in ministrstvom za gospodarstvo Aerodom Ljubljana aktivno sodeluje tudi pri iskanju novih partnerjev in eden zadnjih, s katerim vodijo intenzivne pogovore, je tudi Flydubai. Pri tem bo Slovenija skušala letalskega prevoznika prepričati z zavezo o turističnem oglaševanju destinacij. "Pričakujemo pozitivne rezultate, je pa nehvaležno napovedovati, kdaj. Sem pa prepričan, da smo tako daleč, da je to vprašanje časa," je pojasnil Zmago Skobir.

Minister za infrastrukturo, ki je poleg ostalih potnikov in tudi predsednika republike Boruta Pahorja letel na prvem letu, je izpostavil, da je za gospodarstvo in turizem za Slovenijo ključna dobra povezanost, kar Slovenija v preteklosti ni bila najbolje. "Vseh dodatnih povezav smo zelo veseli in na ministrstvu možnosti novih povezav podpiramo s sporazumi z državami. V tem mandatu smo tako sklenili sporazume s Kitajsko, Združenimi Arbskimi Emirati in Katarjem, ki bodo omogočili vzpostavitev novih letalskih povezav do teh držav," je izpostavil minister in dodal, da so v pripravi še sporazumi z Egiptom, Kazahstanom, Japonsko in Novo Zelandijo.

Na ravni države po besedah ministra za infrastrukturo prevoznike podpirajo tudi s promocijo destinacij, ki pripomore k večjemu številu potnikov, v prihodnje pa želijo ljubljansko letališče povezati tudi v železniško omrežje.

Foto: Žurnal24 Prvi polet Adrie Airways v Sofijo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.