Adrii Airways gre bolje

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Adria Airways posluje v skladu s poslovnim načrtom, v nekaterih segmentih tudi bolje, kot je bilo to predvideno, čeprav na poslovanje negativno vplivajo višji stroški goriva ter neugodno razmerje tečaja med evrom in dolarjem.
Oglej si celoten članek

Iz Adrie Airways so sporočili, da se je povečal predvsem prihodek na potnika, zasedenost potniške kabine se je povečala za pet odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lani, prihodki od čarterja pa so višji od načrtovanih. Na letošnje poslovanje sicer najbolj negativno vplivajo višji stroški goriva ter neugodno razmerje tečaja med evrom in dolarjem.

Likvidnost poslovanja družbe v zimski sezoni je bila zagotovljena s pravkar odobrenim črpanjem kredita s strani poslovnih bank. Odobren kredit bo družbi omogočal nemoteno izvajanje vseh operacij tudi v prihodkovno šibkejši zimski sezoni in pomeni osnovo za stabilen ter dolgotrajen razvoj družbe.

Sezono brez posojila bi težko preživeli

Zdaj že nekdanji predsednik uprave Klemen Boštjančič je sicer oktobra poudaril, da bo Adria Airways pozimi opravila 169 rednih tedenskih letov na 15 destinacij iz Ljubljane in tri iz Prištine, vendar bi zimsko sezono težko preživela brez devetmilijonskega posojila NLB in UniCredit Banke Slovenija.

Nadzorniki Adrie Airways so sicer decembra odpoklicali Boštjančiča, na njegovo mesto pa imenovali dosedanjega direktorja komercialnega sektorja Marka Anžurja. Ta bo opravljal naloge predsednika uprave do imenovanja novega predsednika uprave, vendar največ za obdobje šestih mesecev.

Adira Airways trud še naprej usmerja v izboljšanje kakovosti servisa in cenovno dostopnost vseh storitev, z različnimi prodajnimi akcijami in uvedbo novih produktov pa omogoča ugodne cene tudi najširši skupini potnikov. V skladu s tem Adria Airways tako uvaja princip ugodnejših cen letalskih vozovnic pod določenimi pogoji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:23 4. Januar 2013.

    In vi to verjamete????

  • 09:02 4. Januar 2013.

    gre bolje?? ta je pa dobra!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.