Aerodrom Ljubljana: težave s sistemom odpravili

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Letališče Jožeta Pučnika je imelo danes precej težav. Nekatere polete so preusmerili v Maribor ali Zagreb, drugi pa so bili odpovedani.
Oglej si celoten članek

Malo po 22. uri pa so nam iz Aerodroma Ljubljana sporočili, da "instrumentalni sistem za pristajanje v pogojih zmanjsane vidljivosti spet deluje".

"Potnike obveščamo, da je prišlo do tehničnih motenj pri delovanju instrumentalnega pristajalnega sistema za pristajanje letal v pogojih zmanjšane vidljivosti (Instrument landing system, ILS). Pristojne službe si prizadevajo, da bi napako čim prej odpravile,"
so sicer danes zapisali na spletni strani Aerodroma Ljubljana.

Zaradi goste megle so polete preusmerili v Maribor ali Zagreb. Nekatere polete so po besedah zaposlenih na Aerodromu letalski prevozniki odpovedali, nekateri pa so prišli z zamudo (ko se bo vreme izboljšalo). Težave so imeli le pri pristajanju letal – tik pred 19. uro je recimo letalo za Frankfurt z Brnika lahko vzletelo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:03 15. November 2011.

    Tistih par potnikov bo pa že počakalo na lepše vreme.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.