Afera Zdenex pri koncu

Foto: Žurnal24 Marjan in Manica Čare se ne čutita kriva in pričakujeta pravično sodbo. (Foto: D
Jara kača. Epilog 15-letnega postopka v ponedeljek.
Oglej si celoten članek

"To je goljufija! Kje so denar in nepremičnine? Naj jih zasežejo, ne pa, da si upajo trditi, da je Čaretova zaradi dobrosrčnosti pomagala ljudem," je bila včeraj po koncu sklepnih govorov v zadevi Zdenex, v kateri sodijo zakoncema Manici in Marjanu Čaretu, razburjena upnica Irena Nemec. "Če v vreči ni denarja, si ne moreš pridobiti premoženjske koristi. Tu je temeljna napaka tožilstva," je dejal Primož Žontar, zagovornik Marjana Čareta, in izrazil strah, da v sodbi ne bo šlo za iskanje kazenske odgovornosti, ampak za zadoščenje interesa upnikov.

Tožilstvo za zaporno kazen
"Zakonca Čare sta družbo Zdenex protipravno obogatila za 7,4 milijona evrov, sama pa si pridobila še skoraj pol milijona evrov premoženjske koristi, zato pričakujem enako kazen kot v prvem postopku, morda nižjo zaradi preteka časa," je bil jasen državni tožilec Andrej Ferlinc, ki je zaradi domnevnega posedovanja nepremičnin v tujini predlagal tudi pripor. "Podlage za uvedbo pripora ni, saj sta bila obdolžena dve leti že priprta," je pripomnil Žontar.

Spomnimo, da je Čaretova okrožno sodišče enkrat že obsodilo na osem oziroma sedem let zaporne kazni, a je višje sodišče zadevo vrnilo na prvo stopnjo. V obeh sojenjih je bilo v dobrih 15 letih več kot sto obravnav, samo izvedenska menja pa so davkoplačevalce stala okoli četrt milijona evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.