Agencija za okolje: Danes in jutri oranžni alarm, v naslednjih dneh bo le še huje

Foto: Profimedia Vročina Foto: EPA Vročina Foto: Saša Despot vročina
Pozor, agencija za okolje je razglasila oranžni alarm.
Oglej si celoten članek

Predvsem po nižinah Primorske in v mestnih središčih bo danes in jutri velika toplotna obremenitev.

Nevarnosti, ki jih prinaša velika toplotna obremenitev, bodo do konca naslednjega tedna ogrožale tudi vzhodni del države.

Verjetnost neviht bo danes sicer zelo majhna, se bo pa v začetku tedna spet nekoliko povečala. Vročina še ne bo popuščala.

Danes bo večinoma sončno, popoldne bo nastalo nekaj kopaste oblačnosti, v severni Sloveniji je možna tudi kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 33, na Primorskem do 36 stopinj Celzija.

Foto: Profimedia Vročina

Jutri zjutraj in dopoldne bo precej sončno. Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastalo bo nekaj neviht. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, ob morju okoli 22, najvišje dnevne od 27 do 32, na Primorskem do 36 stopinj Celzija.

Večji del tedna bodo naši kraji še pod vplivom šibkega območja visokega zračnega tlaka. Prehod oslabljene hladne fronte bo predvidoma v soboto. Tudi v nadaljevanju obstaja možnost, da bomo pod vplivom nizkega zračnega tlaka.

Do vključno petka se bo nadaljevalo sončno in vroče vreme. Verjetnost za krajevne nevihte se poveča v petek. Konec tedna kaže na večjo verjetnost osvežitve. Količina padavin za zdaj ostaja negotova.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.