Agencija za okolje je razglasila oranžni alarm za vso državo

Foto: Profimedia Nevihta
Agencija za okolje je za jutri popoldan, večer in prvi del noči prižgala razglasila oranžni alarm.
Oglej si celoten članek

"V petek popoldne in v noči na soboto bo ob nevihtah povečana možnost za pojav krajevnih neurij," se glasi opozorilo.

Opozorilo za celotno državo velja približno od dveh popoldne v petek pa do okrog dveh zjutraj ponoči. Na jugovzhodu države so alarm prižgali že ob enajstih.

Oranžno opozorilo za nevihte pomeni, da so lokalno možni močnejši nalivi s točo, močnejši piš vetra in udari strel. Toča lahko poškoduje posevke. Ob hudourniških vodotokih so možne poplave. Udari strel lahko zanetijo požare.

Nasvet v tem primeru se glasi: "Počakajte na varnem mestu v zgradbi, na prostem poiščite zavetje v zgradbah ali v vozilu. Med nevihto se ne zadržujte pod drevesi ali daljnovodi, udar strele je smrtno nevaren! Ne zadržujte se v bližini hudourniških vodotokov. Ne parkirajte pod drevesi."

Foto: Arso

Oranžni alarm je drugo najresnejše opozorilo, saj mu sledi le še rdeči alarm. Oranžno opozorilo pomeni, da so vremenske razmere so lahko nevarne. "Napovedani možni meteorološki pojavi so neobičajni oziroma se pojavljajo manj pogosto. Gmotna škoda in žrtve so možne," pojasnjujejo na svoji spletni strani.

Že danes popoldne bo nastalo nekaj neviht, jutri pa bo pretežno oblačno s pogostimi krajevnimi padavinami. Sredi dneva in popoldne bodo pogoste plohe in nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale tudi v noč na soboto.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.