Agregat gradu, ne pa občanom

Foto: Barbara Eržen
Foto: Barbara Eržen
Vojska namenila močnejši agregat praznemu kulturnemu spomeniku.
Oglej si celoten članek

“Grad Snežnik ima veliko močnejši agregat, kot ga potrebuje. Krajani so ga poskušali zamenjati za malo slabšega, a še vedno dovolj zmogljivega, vendar jim nihče ni prisluhnil,” je potožila prebivalka Loške doline, kjer si celotna občina električno energijo še vedno zagotavlja zgolj z agregati. “Na agregat, ki zdaj greje prazen grad, bi lahko priključili veliko občanov,” je dodala.

Na gradu so agregat dobili v sredo, je dejal oskrbnik Janez Špeh in dodal, da ga je poklical zgolj en podjetnik, ki bi agregat potreboval. Zdajšnji je v lasti vojske, zato je Špeh poudaril, da ga ne bi mogel menjati, tudi če 
bi želel.

"Pomagali, kot se je dalo"

Špeh je pojasnil, da agregat trenutno res ne deluje s polno močjo: “Lahko bi sicer sprejeli nekoliko manjšega, prav veliko pa ne, saj moramo grad ob nižjih temperaturah ogrevati.” Sklenil je, da so na agregat poleg gradu priključili sosednjo pristavo, domova dveh krajanov in bližnjo lovsko kočo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:09 11. Februar 2014.

    Kakršen "minister za obrambo", takšen odziv in ukrepanje. Sicer pa je minister kriminalec, s svojim šefom zokijem, ki ju je …

  • 10:55 11. Februar 2014.

    Če pa to ni packarija pa nič nočem....KDO???? je odredil tako delitev agregatov in ta špeh bi tud lahk reku, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.