Agregati po starih cenah

Foto: Shutterstock razno 04.02.14. agregat, foto: shutterstock
Trgovci pravijo, da cen zaradi večjega povpraševanja niso zvišali.
Oglej si celoten članek

"Zaradi električnega mrka smo kupili 3,6-kilovatni agregat za nekaj manj kot 1.200 evrov. Zdaj pa iz različnih strani dobivamo informacije, da smo ga močno preplačali," je sporočila bralka. Kot je povedala, jo skrbi, da so trgovci izkoristili razmere in zaradi večjega povpraševanja močno dvignili cene agregatov.

Iz Bauhausa, kjer je opravila nakup, so nam sporočili, da so "cene agregatov zadnjič spreminjali 21. maja lani in da so od takrat ostale nespremenjene". Ceno za konkreten model agregata smo preverili tudi pri drugih slovenskih trgovcih, a večjih razlik nismo odkrili.

V TMS Brežice, kjer model prodajajo po isti ceni kot v Bauhausu, so dejali, da je zdajšnja cena že dve leti nespremenjena. Cen pa zaradi večjega povpraševanja prav tako niso višali v Merkurju in Obiju. "Ne vemo, kako je napačna informacija o našem povišanju cen agregatov v času naravne nesreče prišla do določenih medijev. Te trditve so popolnoma napačne, saj smo medtem prodajne cene agregatov bistveno znižali, da smo vsem prizadetim v naravni nesreči omogočili lažji nakup," so pojasnili v Obiju.

Nadzor nad agregati

Zaradi povečanega povpraševanja po agregatih zaradi ujme je nadzor nad njihovo prodajo izvedel tudi Tržni inšpektorat RS. "Preverjali smo tehnično skladnost električnih generatorjev, nadzor evidenc in maloprodajnih cen izdelkov ter možnost, da je zaradi izkoriščanja trenutnega povečanega povpraševanja prihajalo do uporabe agresivne poslovne prakse in posledično nerazumnega višanja maloprodajnih cen teh proizvodov," je ob tem pojasnila glavna tržna inšpektorica Andrejka Grlić.

Brez navodil v slovenščini

Bralka je poleg cene potožila tudi čez navodila za uporabo: "Agregat ni imel priloženih navodil za uporabo v slovenščini, zaradi česar smo imeli kar nekaj dodatnih težav." Da morajo imeti izdelki, kupljeni v Sloveniji, navodila za uporabo v slovenskem jeziku, določa tudi zakon o varstvu potrošnikov. Po besedah Grlićeve bodo zato inšpektorji pod drobnogled vzeli navodila za uporabo, ki so jih trgovci priložili agregatom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.