Ah, te decimalke

Foto: grafika Žurnal24
Foto: grafika Žurnal24
Petrolov kalkulator 231,9 zaokroži na 231.
Oglej si celoten članek

Petrolov spletni kalkulator za izračun cene elektrike ne upošteva decimalk.

Spomnimo, v soboto smo objavili primerjavo cen električne energije, po kateri je pri višji porabi Petrol za tri oziroma enajst centov cenejši od Gen-I. V družbi Gen-I so se nad izračunom začudili, saj je cena elektrike pri njih nižja, vse druge postavke (trošarina, dodatki in DDV) pa bi morale biti za vse enake.

Ugotovili smo, da kalkulator na Petrolovi spletni strani ne upošteva decimalk. Mesečno porabo 231,9 kilovatne ure je tako spremenil v 231, pri Genu pa so pri izračuni upoštevali 232 kilovatnih ur. Pravilne izračune objavljamo v tabeli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.