Aids: skupina MSM najbolj ranljiva

Foto: Žurnal24 (Foto: iStockphoto)
V Sloveniji je največje breme aidsa med moškimi, ki imajo spolne odnose z moškimi (MSM). Med 31 novimi okužbami z virusom HIV v letošnjem letu jih je bilo 24 med MSM.
Oglej si celoten članek

Pri polovici je bila diagnoza postavljena prepozno, večkrat je bila okužba z virusom HIV postavljena sočasno z diagnozo aids, so povedali na današnjem strokovnem srečanju ob svetovnem dnevu aidsa v državnem zboru.

PREBERITE INTERVJU Z EVITO LESKOVŠEK.

Glavni problem je preslaba odzivnost pri testiranju na virus HIV, kjer je Slovenija še vedno na repu glede na ostale evropske države.

V zadnjih desetih letih je bilo v Sloveniji diagnosticiranih 323 primerov virusa HIV, 28 ljudi pa je umrlo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.