Alešu Primcu prepovedali kandidaturo za poslanca

Foto: Anže Petkovšek Primc Foto: Nik Rovan Aleš Primc
Volilna komisija v novomeški volilni enoti naj bi zavrnila kandidatno listo, ki sta jo tam skupaj vložili stranki Aleša Primca in Franca Kanglerja.
Oglej si celoten članek

Na listi naj bi bilo premalo kandidatk, poroča Dnevnik. Zakon namreč določa, da mora biti vsaj 35 odstotkov žensk oziroma moških. Predlagatelji imajo po prejemu odločbe 48 ur časa, da se nanjo pritožijo na vrhovno sodišče, ki mora nato odločiti v dveh dneh.

"Če bo sodišče potrdilo odločitev omenjene volilne komisije, bo imela lista Kangler & Primc – Združena desnica precej manj možnosti za prihod v parlament; tudi če bi ji to vendar le uspelo, pa v njem ne bo sedel predsednik stranke Glas za otroke in družine Aleš Primc," poroča Dnevnik. 

Primc naj bi kandidiral v Trebnjem. 

Koalicija Združena desnica se bo na zaplet odzvala šele jutri, saj je Francu Kanglerju poplavilo hišo. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 23

  • 21:46 7. Maj 2018.

    granny sex

  • 10:23 6. Maj 2018.

    The Handmaid's Tale

  • 07:42 6. Maj 2018.

    SRAMUJTE SE SVOJIH KOMENTARJEV !!!!!!!!!!!!!!! Vsak človek je spoštovanja vreden. Sicer pa vsak, tudi anonimni komentator, s svojim pisanjem, svoj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.