Ali Dars ne potrebuje vinjete?

Foto: Bralec Žurnala24
Foto: Bralec Žurnala24
Bralec se sprašuje, ali Darsova vozila, namenjena nadzoru vinjet, ne potrebujejo vinjet. Iz Darsa mu odgovarjajo: vozila cestninskega nadzora so oproščena plačila cestnine.
Oglej si celoten članek

"Kot lahko opazite, je vozilo brez vinjete ....?" prek poslane fotografije sporoča bralec Žurnala24. In se sprašuje, kako lahko prispejo na kontrolno točko, saj se morajo do tja pripeljati po avtocesti.

"In na istem parkirišču sta bili še dve vozili s posadko, prav tako brez vinjet," zaključuje bralec.

Za pojasnila smo se obrnili na Dars, kjer so nam odgovorili, da uredba o cestninskih cestah in cestnini opredeljuje vozila, ki so oproščena plačila cestnine.

"To so med drugim vsa vozila s prednostjo, kamor spadajo tudi vozila cestninskega nadzora DARS d.d.," so zapisali v odgovoru.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 14:37 20. April 2012.

    jao, jao. Poglej še malo okrog pa boš videl, kdo se še vozi brez vinjetk. Pa če imaš saj minimalen …

  • 12:17 20. April 2012.

    Mene pa nekaj drugega moti... DARS nadzira uporabo vinjet na ljubljanski obvoznici, kjer naj bi bile obvezne ... tovornjaki pa …

  • 12:14 20. April 2012.

    Pomojem je ne rabijo, kar se mi zdi logično... To je tako kot, da bi si mogel vodič v muzeju …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.