Alkohol ob šoli lahko točijo

Foto: Žurnal24 Plečnikov hram ne krši zakona. (Foto: Nik Rovan)
Križanke. Gostilna ne stoji na pripadajočem zemljišču šole.
Oglej si celoten članek

Križniški red je v postopku denacionalizacije kompleksa Križank navedel, da Plečnikov hram deluje v nasprotju z 12. členom zakona o omejevanju porabe alkohola, ki prepoveduje prodajo oziroma ponudbo alkoholnih pijač "v stavbah in na pripadajočih funkcionalnih zemljiščih, kjer se opravlja dejavnost vzgoje in izobraževanja ter zdravstvena dejavnost".

Omenjena določba velja za stavbe in pripadajoča funkcionalna zemljišča, s katerimi upravlja na primer vrtec, šola ali zdravstvena ustanova. "V primeru Plečnikovega hrama prostor, kjer se izvaja gostinska dejavnost, ne predstavlja pripadajočega funkcionalnega zemljišča šole," so povedali na Zdravstvenem inšpektoratu RS.

V Plečnikovem hramu nadzor opravijo enkrat na leto; leta 2009 so ugotovili neskladnosti z živilsko zakonodajo, kršitev glede zakonsko omejene rabe tobaka in alkohola pa niso našli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.