Alkohol premagal voznika

Foto: PGD Litija
Foto: PGD Litija
Voznik je napihal krepko več od dovoljenega.
Oglej si celoten članek

Škofjeloški policisti so v soboto ponoči v Retečah obravnavali prometno nesrečo. Voznik osebnega avtomobila je trčil v cestni oziroma ločilni otok. V nesreči je bilo udeleženo samo eno vozilo. 

Preizkus alkoholiziranosti je pri vozniku pokazal rezultat 0,82 mg/l alkohola, kar je krepko več od dovoljenih 0,24 mg/l. 

"Alkohol vedno vpliva na voznika in ta vpliv mu ni v prid, saj vsakič nevarno zmanjšuje njegove sposobnosti za vožnjo. To, da je nekdo pijan pripeljal iz točke A do točke B, je zato samo srečno naključje in ne sposobnost voznika, da je premagal alkohol, ker ga ni. To je smrtonosna loterija, ki v primeru nesreče jemlje življenja. Zato se odpovejte vožnji v takem stanju in vozite le trezni," opozarjajo policisti. 

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.