Alpinist na Mont Blancu našel škatlo polno smaragdov, rubinov in safirjev

Foto: Profimedia Plezalec, alpinist Foto: Shutterstock Alpinist
Francoski alpinist je na Mont Blancu leta 2013 naletel na škatlo, polno smaragdov, rubinov in safirjev, ki je bila desetletja zakopana na gori. Zdaj je prejel polovico najdenih dragocenih kamnov, katerih vrednost je ocenjena na 150.000 evrov.
Oglej si celoten članek

Alpinist je najdeno škatlo izročil policiji, kot to zahteva francoska zakonodaja. Zdaj so mu vrnili polovico dragocenih kamnov. Drugo polovico je po neuspešnem poskusu, da bi odkrili lastnika, prevzela lokalna oblast v Chamonixu.

Oblasti menijo, da so dragi kamni pripadali potniku na krovu strmoglavljenega indijskega letala, ki je bilo v času nesreče leta 1966 na poti iz Mumbaja v New York. Na gori so odkrili tudi človeške ostanke in prtljago.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:16 5. December 2021.

    "Na Mont Blancu je naletel na škatlo, ki je bila desetletje ZAKOPANA na gori" Potem pa pride svizec, pa zavije …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.