Amazon z najcenejšo zmogljivo tablico!

Foto: Amazon
Foto: Amazon
Amazon je presenetil z novo 6-palično tablico Kindle, ki bo v Združenih državah naprodaj leza 77 evrov.
Oglej si celoten članek

Podjetje Amazon je presenetilo s predstavitvijo bogate palete novih tabličnih računalnikov, med katerimi zdaleč najbolj izstopa 6-palčna (15,2-centimetrska) tablica Kindle, za katero je onkraj luže potrebno odšteti zgolj preračunanih 77 evrov. Novost je komajda večja od pametnih mobilnih telefonov Samsung Galaxy in slike izrisuje z ločljivostjo 1.280 x 800 slikovnih točk. Za tekoče poganjanje mobilne programske opreme in iger skrbi 4-jedrni procesor frekvence 1,5 gigahercev, medtem ko vgrajena baterija zagotavlja do osemurno avtonomijo delovanja. Na vgrajenem pomnilniku je pričakovano nameščen prenovljen Amazonov operacijski sistem, ki je opremljen z bogato paleto nove programske opreme.

Za zahtevnejše uporabnike pa so inženirji podjetja Amazon pripravili prenovljen 8,9-palčni (22,6-centimetrski) tablični računalnik Kindle Fire HDX, saj se ta lahko brez težav postavi po robu celo Applovi tablici iPad. Novost maloprodajne vrednosti preračunanih 156 evrov je namreč opremljena z visokoločljivim zaslonom, 4-jedrnim procesorjem frekvence 2,5 gigahercev, sistemskim pomnilnikom kapacitete dveh gigabajtov, pomnilnikom s 16 gigabajti prostora in zmogljivejšo baterijo v primerjavi s tisto, ki je vgrajena v njegovem predhodniku. Nove tablice bodo Amazon Kindle bodo seveda sprva naprodaj le onkraj luže, v izbranih evropskih državah pa jih lahko pričakujemo oktobra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.