Ameriška različica pošasti iz Amstettna

Foto: Žurnal24 Raymond Daniel Thurmond je obtožen zločina, ki se ga še pošast iz Amstettna ne b
Pretresljiva zgodba o spolnih zlorabah lastnih otrok, ki smo ji bili priča spomladi v avstrijskem mestu Amstetten, se je ponovila čez lužo. Družino je imel tri leta zaprto v kontejnerju.
Oglej si celoten članek

Ameriško javnost je pretresla zgodba 36-letnega Raymonda Daniela Thurmonda, ki je svojo družino za tri leta zaprl v železen zabojnik, nato pa se nad njo spolno izživljal in jo redno pretepal. Njegova žena in štirje otroci, stari 14, 13, 12 in devet let, so živeli v grozljivih in nečloveških razmerah.

"Železen bivalnik, velik približno trikrat pet metrov, je bil poln razkrajajočih smeti, iz katerih so lezli ščurki. Poleg tega pa je grozno smrdelo, tako da smo morali nositi celo maske," je okoliščine opisal policist, ki je med prvimi prišel na kraj zlorabe v sicer majhnem in mirnem mestecu Lavonia kakih 90 kilometrov vzhodno od Atlante v zvezni državi Georgia.

Družina je v treh letih le enkrat zapustila zabojnik
Lieutenant Missy Collins,
policistka iz Lavonia, je opisala razmere: "Bil je idealni virtualni zapor. Nad vsem je imel pregled, kaj jejo in kaj delajo."  Po zadnjih podatkih naj bi družina v treh letih samo enkrat zapustila bivalnik, ko naj bi šli na obisk k ženinim staršem.

Nasilneža in okrutneža je policija pozneje aretirala in se trenutno nahaja v priporu, saj je osumljen posilstva svoje žene, zlorabe otrok in nezakonitega zapiranja družine. Močno podhranjeni otroci so trenutno v profesionalni oskrbi, kot še pravijo socialni delavci, so zelo plašni in sramežljivi, nihče razen najstarejšega pa še ni bil v šoli.

Kot je že običajno, sosedi niso nič vedeli ali slišali
Tudi sosedi o vsem tem dogajanju (podobno kot v Amstettnu) niso nič vedeli, prav tako tudi niso vedeli, da družina z otroki sploh obstaja, saj otroci niso hodili v šolo ali se kako drugače družili s sovrstniki. Poleg sosedov tudi policisti, ki sicer redno patruljirajo po okolici, niso vedeli nič.

Zakaj se žena ni že prej odločila za pobeg?
Raymond je družino redno pretepal in se nad njo fizično znašal, kljub temu da moški v okolici ni veljal za nasilnega, prav tako po drugi strani tudi policija z njim še ni imela opravka. Nočna mora se je končala šele s pobegom ujetnikov, vendar se že zastavlja vprašanje, zakaj se je žena za pobeg odločila tako pozno, zato je policija zaradi zanemarjanja otrok razmišljala tudi o obtožnici zoper njo, vendar se je pozneje izkazalo, da je bila popolnoma podvržena nadzoru svojega tiranskega moža.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.