Novi okoljski minister nad Andreja Vizjaka

Foto: Sašo Vöröš
Foto: Sašo Vöröš
Bivši minister po domače delil državna sredstva.
Oglej si celoten članek

Nekdanji okoljski minister Andrej Vizjak naj bi nezakonito ravnal z državnimi sredstvi. Po poročanju Dnevnika je ministrova ekipa v vladi Janeza Janše v nasprotju z več zakoni dodeljevala denarna sredstva iz okoljskega sklada.

V Dnevniku so neuradno pridobili notranjo revizijo, ki jo je po nastopu vlade Roberta Goloba naročil Vizjakov naslednik na okoljskem ministrstvu Uroš Brežan. "Njeni izsledki so za Vizjaka in njegove sodelavce izredno obremenjujoči in med drugim prikazujejo, kako je ekipa bivšega ministra sredstva iz denarnega sklada kanalizirala k Vizjakovemu bivšemu-bodočemu delodajalcu, družbi Hidroelektrarne na spodnji Savi (HESS)," navaja Dnevnik. 

Nekdanja vlada Janeza Janše je dobra dva tedna pred volitvami zagotovila dodaten milijon evrov in pol iz Sklada za podnebne spremembe za družbo HESS – družbo, v katero se je po volitvah vrnil nekdanji minister Vizjak. Kar 1,5 milijona evrov so namenili družbi, ki naj bi s tem denarjem izvedla ukrep »promocija sinergijskih učinkov okoljske in energetske politike za povečevanje odpornosti družbe in spodbujanje prehoda k nizkoogljični družbi. To naj bi bil eden izmed ukrepov, s katerimi bi Slovenija postopoma prešla v podnebno nevtralno družbo. Kot razkriva Dnevnik, se ukrepa, kot so ugotovili revizorji, niso domislili na ministrstvu, pač pa kar tisti, ki so nato denar tudi dobili.

Vizjak je obsodbe zavrnil. Kot je dejal za Dnevnik, se je dosledno izločal iz zadev vezanih na to družbo. Z revizijo ni bil seznanjen, zato tudi njenih izsledkov ni mogel konkretno komentirati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 28

  • 10:03 26. November 2022.

    Ni čudno, da ga tip tudi pije Pravi mojster, da razpolaga z našim denarjen!

  • 15:21 25. November 2022.

    Vizjaku in njemu podobnim gre zahvala, da smo dobili novo vlado.

  • 14:53 25. November 2022.

    Nekako logično se mi zdi, da ko pridejo skrajni desničarji v vlado, se samo še brezsramno krade.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.