Android prehiteva tekmece

Foto: Žurnal24 (Foto: arhiv Zurnal24)
Pametni mobilni telefoni z Googlovim operacijskim sistemom Android so v letošnjem drugem četrtletju v ZDA z vidika prodaje prehiteli vse tekmece.
Oglej si celoten članek

Od aprila do junija letos so namreč na hitro rastočem trgu pametnih mobilnikov zasedli 33-odstoten delež. S tem so prehiteli doslej vodilne blackberryje, ki jih proizvaja kanadski Research In Motion ter imajo lasten operacijski sistem. Ti so v drugem četrtletju zasedli drugo mesto z 28-odstotnim deležem. Na tretjem mestu so z 22-odstotnim deležem mobilni telefoni iphone ameriškega proizvajalca Apple.

Najbolj priljubljeni telefoni z Androidom, za katerim stoji ameriški spletni velikan Google, so bili droid proizvajalca Motorola ter droid incredible in evo 4G proizvajalca HTC.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.