Animirana lutkovna predstava Paličica

Foto: Žurnal24 Palčica je kombinacija računalniške animacije z lutkovno oziroma gledališko pred
Prva virtualna lutkovna predstava na svetu Palčica v režiji in igri Roberta Waltla bo spet na turneji, tokrat v Srbiji in Litvi.
Oglej si celoten članek

Palčica, ki je nastala v produkciji Foruma Ljubljana in Cankarjevega doma, je kombinacija računalniške animacije z lutkovno oziroma gledališko predstavo. Pravljični junaki na platnu oživijo s pomočjo animatorja in ob pomoči občinstva rešujejo glavno junakinjo iz zapletenih položajev. Odprtost in gnetljivost virtualnega prostora omogočata Andersenovi pravljici bogato ustvarjalno okolje, kar navdušuje najmlajše gledalce, saj predstavo lahko tudi sami soustvarjajo.

Režiser predstave je Robert Waltl, ki tudi igra in animira. Avtorja idejnega koncepta predstave sta Darij Kreuh in Tadej Fius, dramaturg Ivica Buljan, skladateljica pa Špela Avsenak. Predstava je v zadnjih letih obiskala številne festivale doma in v tujini in bila večkrat nagrajena.

Festival Zvezdarište

11. aprila bo na sporedu v beograjskem Kulturnem centru Vuka Karadžiča na gledališkem festivalu Zvezdarište. Pod pokroviteljstvom mestne občine Zvezdara bo festival Zvezdarište potekal od 9. do 16. aprila. Predstavilo se bo 14 gledališč in skupin iz Srbije, Hrvaške, Belgije in Slovenije.

Lutkovni festival v Litvi
V Litvi bo Palčica oživela 3. maja na lutkovnem festivalu Karakumu Asilelis v Klaipedi. Tridnevni festival v Litvi pripravlja Državno lutkovno gledališče Klaipeda. Velja za edini profesionalni lutkovni festival v Klaipedi in združuje litovske in tuje lutkovne skupine. Cilj festivala je združiti domače in tuje umetnike in posredovati najnovejšo izvirno lutkovno umetnost mlademu občinstvu. Robert Waltl bo predstavo odigral v srbščini in litovščini, so sporočili iz Mini teatra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.