Anketa: Kot premier bi se znašel

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
46 odstotkov vas meni, da bi bil Zoran Janković enako dober premier, kot je župan. Po objavi kandidature so se na družabnih omrežjih pojavile čestitke in graje, namenjene ljubljanskemu županu.
Oglej si celoten članek

Še preden je ljubljanski župan Zoran Jankovič podal odgovor na vprašanje, ali se bo udeležil decembrskih državnozborskih volitev ali ne, smo vas v anketi spraševali, ali bi bil po vašem mnenju enako uspešen premier, kot je župan. Do 17. ure je svoj glas oddalo 921 bralcev.

Kar 46 odstotkov vas meni, da bi se Janković enako dobro znašel na mestu predsednika vlade, kot se znajde na županskem. Četrtina bralcev meni, da se Janković ne bi tako dobro znašel na premierskem stolčku, 29 odstotkov pa, da ni uspešen niti kot župan.

Različni odzivi na družabnih omrežjih

Različno se odzivajo tudi ljudje na družabnih omrežjih. Izbrali smo nekaj komentarjev, ki se nanašajo na njegovo kandidaturo na volitvah.

Na Žurnalovi Facebook strani ste kandidaturo komentirali takole:

"Bo zmagal, ker ima veze in poznanstva in ker ljudje resno mislijo, da jih lahko reši. Dejstvo pa je, da je barka Janković precej luknjasta in sine dela velike neumnosti in bo treba to zakrpat. Edino s politiko se da ...veze, veze in še 1x veze."

"Trenutno ne vidim človeka, ki bi lahko Slovenijo rešil! Rabimo nove ljudi, ki nimajo korenin v 20 letnem brezumju slovenske politike, to pa je utopija...razne JJ, Pahorje in marjonete njim podvržene se moramo znebit in jih osamit, kar so pokradli, so...ustanavljajo se stranke in društva, ki so popolnoma izven vsega...ali res Slovenija nima sposobnih in poštenih ljudi, da nas popeljejo v boljši jutri?"

"Obup!"

"Groza!"

"Katastrofa"

Na uradni Facebook strani Zorana Jankovića pa so komentarji naslednji:

"Premier bo Janez Janša in tako je prav. Jankovič je preslab kandidat."

"Če nas kdo lahko popelje iz krize, je to g. Zoran Janković. Če bo naredil za Slovenijo toliko kot je za Ljubljano, ki je v času njegovega županovanja postala eno najlepših evropskih mest, se nam obetajo lepši časi."

"Najboljši župan! Sestavite tako vrhunsko ekipo za Slovenijo, kot ste jo za Ljubljano in smo na konju! Bravo!"

"To je dan žalosti! Nazadnje smo izgubili še edinega v redu župana. Kaj nam sploh ostane?"

"Bravo g. Jankovič upam da boš tote politike pojedel za malco."

"Zoki vi samo kandidirajte, za ostalo bomo pa poskrbel mi volivci."

"Zoooooooooooki, preden postanete premier Slovenije, bi vas, v imenu vseh punc ki nosijo visoke petke, prosila da po centru Ljubljane odstranite granitne kocke, ker s petami zelo težko hodimo."

"Spoštovani g. Janković. Iskreno upam, da se boste odločili za kandidaturo! Menim, da ste ravno tisto, kar Slovenija v tem trenutku potrebuje - človek besed in dejanj. Zahvaljujem se Vam za vse kar ste do sedaj storili v Ljubljani in Vas z veseljem pričakujem na predčasnih volitvah 4. decembra. Moj glas vsekakor - definitivno imate. Lep pozdrav in veliko sreče na poti do predsednika vlade!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • gec
    10:51 16. Oktober 2011.

    VI PSIHOPATI JIH RES NE RABITE,MOGOČE JIH PA LJUDJE...

  • 07:47 15. Oktober 2011.

    Kučan ,bi lahko naredil dosti več ,ko se je Slovenija utapljala..kaj se zdaj oglaša ko smo že vsi izropani?? Zakaj …

  • 07:43 15. Oktober 2011.

    kak jankovič...nočemo mi jankoviče!! To govori le njegov denar da bi bil uspešen bogataš ..tega pa spet nerabimo..mi rabimo reveža …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.