Anketa: Študenti zadovoljni z novimi programi

Foto: Dejan Mijović
Foto: Dejan Mijović
Študenti v novih programih zadovoljni s študijem na prvi in drugi stopnji, kažejo rezultati ankete. Pomankljivost: premalo možnosti izbire predmetov na drugih članicah univerze.
Oglej si celoten članek

Študenti so s predmetniki in urniki zadovoljni, njihova pričakovanja v zvezi s študijem pa so v večini ali vsaj delno izpolnjena, je pokazala anketa o zadovoljstvu študentov s prenovljenim študijskimi programi.

Preveč seminarskih in ponavljanje vsebin

Vprašanje obremenjenosti študentov je zelo kompleksno, zato ga je potrebno obravnavati s posebno pozornostjo, menijo v rektorjevem kabinetu. Določen odstotek študentov sicer poroča o preobremenjenosti, s tem da študenti menijo, da so bolj obremenjeni na prvi kot na drugi stopnji študija.

Študenti so si enotni, da je preveč seminarskih nalog, na drugi stopnji pa naj bi se ponekod ponavljale vsebine med predmeti ali glede na prejšnjo študijsko stopnjo.

Anketo izvedli drugič

Anketo o zadovoljstvo so prvič izvedli pred tremi leti, ko prenovljeni programi še niso zaživeli, prav tako pa je bil vzorec majhen. Tokrat so ga povečali. Anketirali so 11 tisoč študentov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.