Apple razmišlja o napravah na gorivne celice

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ameriško podjetje Apple je vložilo dva patenta ki nakazujeta, da nameravajo v (nedorečeni) prihodnosti svoje naprave poganjati z gorivnimi celicami.
Oglej si celoten članek

"Takšne gorivne celice bi prenosnim napravam lahko zagotavljale več dni ali celo več tednov delovanja," je Apple po pisanju britanskega Daily Telegrapha zapisal ob vložitvi patenta.

Gorivne celice vodik in kisik pretvarjajo v električno energijo in vodo, na njih pa v prihodnosti računajo predvsem v avtomobilski industriji.

Kdaj bomo v žepih nosili na vodik gnane naprave še ni znano, znano pa je, da so baterije postale kritična točka sodobnih mobilnih telefonov. Pri tem je ironično, da je trend le kakšen dan trajajočih mobilnih telefonov leta 2007 z predstavitvijo iPhona začel ravno Apple.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:01 25. December 2011.

    No, ja tale novica glede podjetja Apple ni ravno med novejšimi, ampak vseeno je zelo pohvalno, da pišete o tem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.